Aalsmeer gaat een straat naar Peter R de Vries vernoemen

Het college in Aalsmeer heeft besloten dat er een straat naar Peter R de Vries vernoemd zal worden. Peter R de Vries is in 1956 geboren in Aalsmeer. De misdaadjournalist overleed 15 juli nadat er een moordaanslag op hem werd gepleegd nadat hij de RTL Boulevard studio in Amsterdam verliet. In Aalsmeer ligt in de Walk of Fame in de Zijdstraat ook al een tegel met de naam van Peter R de Vries.

Peter R de Vries dood

Vlakbij de televisiestudio’s in Aalsmeer zal nu een Peter R de Vriesstraat komen. De gemeente zegt in een verklaring dat het een zeer passende locatie is omdat Peter R de Vries zoveel jaren in de televisiewereld heeft gewerkt. Op de plek van de straat zal een nieuwe woonwijk worden gebouwd. Één van die straten in de woonwijk zal de naam van de misdaadjournalist dragen.

Burgemeester Gido Oude Kotte:

Dit is een mooi eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die doorging waar anderen stopten

Wouter de Vries, de jongere broer van Peter, riep de gemeente Amsterdam afgelopen vrijdag ook op om een straat naar de misdaadjournalist te vernoemen. De jongere broer hoopt ook dat er een monument komt om Peter te eren.

Wouter de Vries:

Ik zelf zit niet te wachten op een standbeeld van m’n broer, maar ik zit wel te wachten op een monument van Peter R. de Vries

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: