“Alec Baldwin liegt over fataal schot op filmset”

Alec Baldwin gaf een emotioneel tv-interview waarin hij voor het eerst beschrijft hoe hij Halyna Hutchins (42) dood schoot. Experts zeggen dat hij liegt. In het interview verklaart Alec Baldwin dat hij de haan spande en het wapen zomaar af ging. De haan is een onderdeel van de antieke revolver en moet eerst gespannen worden voordat een schutter de trekker over kan halen. Dat laatste zegt Baldwin nooit gedaan te hebben.

Alec Baldwin Vuurwapen

Het wapen was een soort Colt Single Action revolver en ook al omschrijven veel berichten het wapen als een “prop gun” (rekwisiet wapen) en dat klinkt alsof het geen echt werkend wapen was. Dat was het wel. In het interview zegt Alec Baldwin niet allen dat hij de hamer nooit gespannen heeft, hij verklaart ook dat hij nooit de trekker heeft overgehaald.

Deze verklaring wordt door meerdere wapenexperts sterk in twijfel gebracht, omdat het ontzettend moeilijk is om zowel de haan te spannen en de trekker per ongeluk over te halen. Ook is het wel heel toevallig dat er net op het moment dat het wapen faalde (zoals Baldwin zegt) er een echte kogel in het wapen zat. Statistisch gezien is de kans op dit soort ongelukken zo laag, dat het verwaarloosbaar is.

Dit is wat wapenexpert Brandon Herrera er over te zeggen heeft:

Op het moment van het schot was cameravrouw Halyna Hutchins net aan het uitleggen hoe Baldwin het wapen vast moest houden om een scène waarin de loop richting de camera wees, goed vast te leggen. Baldwin zegt in eerste instantie niet begrepen te hebben wat er gebeurde. Hij dacht dat Hutchins flauw viel of een hartaanval kreeg. Pas drie kwartier tot een uur later besefte hij dat ze neergeschoten was. Een agent liet hem een foto zien waarop de kogel stond die ze uit haar schouder hadden gehaald. Blijkbaar had iemand een echte kogel in het wapen gedaan. Die kogel had niet eens op de set mogen zijn.

Dit is een bizar ongeluk als het echt een ongeluk is, want er zijn wel heel veel toevalligheden. Er was blijkbaar niet alleen echte munitie op de set, maar het wapen ging ook nog eens vanzelf af. Dat dat laatste toch echt heel moeilijk is, laat Brandon Herrera zien in de video hier boven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: