Beloning in overvalzaak Nikkie de Jager en René van der Gijp

Er wordt een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt naar meer aanhoudingen in de overvalzaken op BN’ers, onder wie Nikkie de Jager en René van der Gijp. Vanavond zal er in Opsporing Verzocht bekend worden gemaakt wat de hoogte van de beloning is. Daar zal ze zaak ook wel verder besproken worden.

Er is nu besloten om een beloning uit te loven omdat niet alle verdachten in de overvalzaken zijn opgepakt. Volgens een woordvoerder van het OM in Rotterdam is het uitloven van een beloning nu een goede stap in het onderzoek. Het OM is naast informatie over nieuwe daders ook op zoek naar relevante informatie over de verdachten die al vast zitten. Ook dat kan een beloning opleveren.

Nikkie de Jager

Volgens het Openbaar Ministerie werkten de overvallers steeds in wisselende samenstellingen en hadden ze het vooral voorzien op bekende Nederlanders en vermogende personen. Bij de overval op transgender en vlogger Nikkie de Jager (ook bekend als Nikkie Tutorials) werd ze vastgebonden, bedreigd met een vuurwapen en met een wapen geslagen. Haar partner onderging hetzelfde lot. Toen de daders weg gingen droegen ze de twee op om een half uur te wachten, anders zouden er “problemen” volgen. De buit bestond uit sieraden en een dure Louis Vuitton-tas mee.

In het geval van René van der Gijp mislukte de overval. Die werd verrast door drie gemaskerde mannen toen hij thuiskwam. De mannen wilden de ramen van zijn auto in slaan, maar dat mislukte door het gepantserde glas. Hierdoor konden de overvallers niks buit maken en bleef René van der Gijp ongedeerd.

Kijk vanavond naar Opsporing Verzocht voor de hoogte van de beloning!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. juni 4, 2021

    […] Openbaar Ministerie heeft in de overvalzaken zeven verdachten op het oog in de leeftijd variërend van 19 tot 32 jaar oud. Deze verdachten komen […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: