Bijzondere veiling: Brieven en kaarten van prinses Diana

16 februari zal er een bijzondere veiling bij het Britse veilinghuis Lay’s Auctioneers plaatsvinden! Dan worden persoonlijke brieven en kaarten van prinses Diana geveild. Het gaat om brieven en kaarten die prinses Diana schreef aan vrienden en bekenden in de laatste jaren van haar leven. 32 brieven en kaarten zullen geveild worden tijdens deze bijzondere veiling. Als jij een echte royalty liefhebber bent, dan is dit je kans om in het bezit te komen van deze brieven en kaarten.

Prinses Diana veiling

Er zitten ook brieven bij die geschreven zijn in de periode rond haar scheiding van toenmalig prins Charles. De correspondentie is dan ook extreem persoonlijk volgens het veilinghuis. In één van de brieven biedt Diana haar excuses aan voor het afzeggen van een afspraak. In die brief schrijft ze dat ze het erg moeilijk heeft en dat er een grote druk op haar rust die van alle kanten komt. Verder schrijft ze dat het moeilijk is om haar hoofd omhoog te houden en dat ze er naar verlangt dat deze scheiding snel achter de rug is. In Augustus van dat jaar zou ze inderdaad van prins Charles scheiden.

De brieven zijn afkomstig van twee mensen die Diana goed kenden en zich tot haar vriendenkring mochten rekenen. Het gaat om Susie en Tarek Kassem die de brieven nu aanbieden omdat ze hun kinderen en kleinkinderen niet de verantwoordelijkheid willen overdragen van het bezitten van deze documenten. De opbrengst van de veiling bij veilinghuis Lay’s Auctioneers zal naar organisaties gaan die belangrijk waren voor prinses Diana.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: