Biografie Najib Amhali

Najib Amhali

Najib Amhali is een Marokkaans-Nederlands cabaretier en acteur die opgroeide in Krommenie, een dorp in de gemeente Zaanstad. In 1990 verscheen hij voor het eerst professioneel op Televisie in de serie Bart (1990). Daarna speelde hij van 1995 tot 1998 bij de urban theatergroep Made in da Shade. In 1995 won hij met de Comedytrain de Pall Mall Exportprijs en in 1997 was hij te zien in de musical Eindeloos samen met Liesbeth List en Coen van Vrijberghe de Coningh. In 1998 won Najib Amhali de juryprijs en de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival.

Een tijd daarna was hij te zien in de film Jezus is een Palestijn samen met Hans Teeuwen en Kim van Kooten. Daarna presenteerde hij in 1999 Pinkpop. Dat deed hij samen met Howard Komproe. Najib Amhali stond niet stil en speelde in 2002 in de televisieserie Najib en Julia van Theo van Gogh. Dat acteren beviel Najib Amhali wel en in 2004 was hij te zien in de comedy Shouf Shouf Habibi. In 2009 was de cabaretier en acteur weer op het witte doek te zien in de speelfilm Spion van Oranje.

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in 2006 had Najib Amhali een eigen televisieserie, Najib Loopt Warm, waarin hij samen met Mimoun Oaïssa voetbalzaken behandelde die met het Nederlands elftal te maken hadden. Daarmee probeerde hij geld in te zamelen voor een goed doel. In 2013 was hij een gastartiest tijdens een optreden van de Toppers in de Amsterdam Arena. Hij was in 2017 ook de eerste cabaretier die een optreden gaf in een voetbalstadion. Dit deed hij in De Kuip in Rotterdam samen met Jandino Asporaat. Kort daarna moest Najib Amhali zijn theatertour afzeggen omdat hij een drank en drugsverslaving had.

In 2020 deed Najib Amhali mee met het RTL4 programma The Masked Singer waarin hij te zien was als de Zebra. Hij haalde de finale en eindigde op de derde plaats. Vanaf 12 juli 2021 zal Najib Amhali te zien zijn bij De Slimste Mens.

Website: NajibAmhali.nl

%d bloggers liken dit: