Brown Sugar van The Rolling Stones nu ook al racistisch

The Rolling Stones zijn gezwicht voor de aanhoudende kritiek op hun nummer Brown Sugar en hebben besloten om het nummer de komende tijd niet te spelen. Het nummer, dat over de slavernij gaat, zou racistisch zijn. Nadat The Rolling Stones het nummer in 2019 speelde tijdens een liveoptreden begon er steeds meer online kritiek te verschijnen en eisten mensen dat het nummer nooit meer gespeeld zou worden.

Tegen de Los Angeles Times zegt Keith Richards dat ze nu proberen om uit te zoeken waar deze rel vandaan komt. Volgens hem gaat het nummer juist over de ernst van de slavernijperiode en heeft het niks met racisme te maken. Toch besluit de band om het nummer voorlopig niet ten gehore te brengen.

The Rolling Stones

Mick Jagger was minder spraakzaam toen dit onderwerp ter sprake kwam en zei dat de band liedjes soms gewoon van de setlist haalt. Op dit moment zijn The Rolling Stones bezig met een tour door de Verenigde Staten, maar het is wel zeker dat de band het nummer Brown Sugar niet meer zal spelen. Toch hopen de bandleden zelf dat daar in de toekomst weer verandering in komt, want het nummer heeft natuurlijk helemaal niks met racisme te maken. Wat zijn het toch ook waanzinnige woke tijden…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: