Convex Kafka opgepakt vanwege walgelijke tweet na aanslag Peter R de Vries

Bouke van der Vrugt, die beter bekend is onder zijn artiestennaam Convex Kafka, is opgepakt na een opruiende tweet na de aanslag op Peter R de Vries. De rapper stelde in de tweet de vraag of Taghi & Co niet beter achter Hugo of Mark aan konden gaan in plaats van Peter R. De Vries. Convex Kafka verwijderde de tweet snel toen heel veel mensen hem op zijn smakeloze woorden aanspraken, maar helaas voor hem had de politie het al gezien. Hij werd dan ook rond half elf opgepakt.

Convex Kafka rapper

Na het verwijderen van de tweet probeerde hij het nog als een misplaatste grap te framen door te stellen dat het niet netjes was en dat hij hoopte dat Peter R de Vries het zou overleven. Dat hij opgepakt is werd vandaag bevestigd door zijn vader. Het frustreert de vader van Bouke van der Vrugt dat zijn zoon voor de zoveelste keer slecht in het nieuws komt met uitspraken op social media en hij distantieert zich dan ook van het gedrag van de beruchte rapper.

Convex Kafka Twitter

De politie wilde in eerste instantie niet zeggen of Kafka daadwerkelijk was gearresteerd, maar de vader van Bouke van der Vrugt heeft het nieuws nu dus bevestigd. Woordvoerder Sven Strijbosch van de politie wilde nog wel kwijt dat er inderdaad een 29-jarige man is opgepakt vanwege opruiing. De rapper zit nog steeds vast in Deventer. Mogelijk zal er een geldboete of gevangenisstraf kan volgen. Strafrechtadvocaat Jan Vlug twijfelt wel of hier echt sprake is van opruiing.

Strafrechtadvocaat Jan Vlug:

Het is een heel ongepaste, onsmakelijke en onbeschofte tweet. Dat kun je allemaal vinden. Maar rui je mensen op tegen het openbaar gezag als iemand een keer zegt: waarom zijn Mark of Hugo niet neergeschoten?

Convex Kafka komt wel vaker in het nieuws dankzij zijn smakeloze gedrag. Zo twitterde hij al eens dat politicus Geert Wilders meer dan 500 stenen op zijn smoel moest krijgen. Ook begon hij een Facebookpagina waarop hij pedofielen wilde ontmaskeren. Iets waarmee hij politieonderzoeken naar kindermisbruik dwarsboomde en onschuldige mensen aan de schandpaal nagelde. De rapper doet alles voor aandacht om zijn muziek onder de aandacht te brengen. Zo twitterde hij ook; “Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft? #BaudetIsRacist”. Hiermee verwees hij naar Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn. Die zou volgens hem Thierry Baudet ook uit de weg moeten ruimen.

Convex Kafka Geert Wilders

Convex Kafka Baudet

Update: Convex Kafka is weer vrijgelaten en kan weer met papa thee drinken.

Convex Kafka Vrijgelaten

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: