DJ Joost van Bellen wil dat elftal regenboogband draagt in Boedapest

DJ Joost van Bellen sprak in het Radio 1-programma Blok en Toine de wens uit dat het Nederlands elftal een regenboogband draagt in Boedapest. Hongarije voerde recent een anti-homowet in om jongeren ’te willen beschermen tegen informatie over homoseksualiteit en geslachtsverandering.’ Volgens van Bellen kan het elftal met de band solidariteit tonen met de LHBTI-gemeenschap in het land.

Nederlands Elftal

“Ik zat naar Nederland – Oostenrijk te kijken en scrolde tegelijkertijd wat op internet. Toen las ik het nieuws over de nieuwe wet in Hongarije”, zo vertelde DJ Joost van Bellen in het radioprogramma. De DJ denkt dat het voor een historisch moment zal zorgen waarbij spelers kunnen zeggen dat ze er ook voor de LHBTI-gemeenschap zijn en zo kunnen ze de regenboogmensen in Hongarije een hart onder de riem steken. Eerder droeg de aanvoerder van het Duitse elftal al een regenboogband op het veld.

Astrid Oosenburg, de voorzitter van COC Nederland zegt vierkant achter de oproep van DJ Joost van Bellen te staan. “Met de wet wordt de homogemeenschap in het land monddood gemaakt. Ik ben het helemaal met Van Bellen eens dat het fantastisch zou zijn als de voetbalwereld van zich kan laten horen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: