Drie jaar cel voor 23-jarige man die Fred van Leer overviel

Op 18 november vorig jaar belden er twee als PostNL-bezorgers verkleedde mannen aan bij stylist Fred van Leer en al snel bleek dat het om een overval ging. De stylist wist zich kranig te verdedigen en trapte de overvallers van de trap af. De rechter acht de 23-jarige Oualid S. schuldig aan diefstal met geweld, bedreiging en vuurwapenbezit.

Volgens de rechtbank moet het een zeer bedreigend en beangstigend incident geweest zijn voor Fred van Leer. De overvallers belden aan en gelijk voelde de stylist al enige argwaan. Toch deed hij open, want misschien was het een pakket voor de buren. Toen hij open deed, zag hij dat een bezorger een pruik op had en gelijk gingen alle alarmbellen in het hoofd van Fred van Leer af. “De dood of de gladiolen”, dacht de stylist en hij begon met de overvallers te vechten.

Fred van Leer overval

“Ik voelde me krachtig, sterk. De paniek kwam pas later”, verklaarde Fred van Leer bij de politie. De eerste overvaller trok een vuurwapen, maar werd door de BN’er achterover van de trap geschopt. In zijn val sleurde hij de tweede overvaller mee. Tijdens het onderzoek werd er DNA van Oualid S. gevonden, maar die ontkende dat hij iets met de zaak te maken had. De tweede overvaller is mede door die ontkenning nog steeds niet gevonden. Ook lieten de overvallers een doorgeladen pistool achter en werd het DNA van Oualid S. gevonden op de scooter waarmee de overvallers waren gevlucht.

Tijdens de rechtszaak twee weken geleden zei Oualid S. nog dat hij het niet gedaan had, maar de rechtbank denkt daar toch echt anders over. De stylist was zelf niet naar de rechtszaak gekomen. De hele periode waarin de overval speelde was sowieso al en nare tijd voor Fred van Leer, want even daar voor was er een pikante video uitgelekt van de stylist. In die video kon heel Nederland zien dat Fred van Leer drugs gebruikte en bizarre seksspelletjes speelde met een andere man.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: