Gert Verhulst komt met zijn eerste soloalbum

Gert Verhulst, die de meeste mensen kennen van Samson & Gert of omdat hij hun dochter het bed in heeft gelult, komt met zijn eerste soloalbum. Als u dus binnenkort een luchtalarm op een vreemd tijdstip hoort afgaan, dan is dat waarschijnlijk iemand die naar de liedjes van Gert luistert. Elk nummer op het album is door Gert zelf geschreven en brengen hem terug naar herinneringen van vroeger. Daarom is het een hele emotionele plaat, zegt Verhulst. Waarom hij andere mensen moet lastigvallen met zijn herinneringen is niet bekend.

Gert Verhulst

De eerste single van het Album, Zij, is vandaag uitgekomen. Dat nummer kennen sommige mensen misschien nog wel uit de jeugdserie Het Huis Van Anubis. Het is alweer 25 jaar geleden dat Gert Verhulst dat nummer schreef, maar hij heeft het nu in een nieuw jasje gestoken. Gert Zelf wilde het graag bij de violen houden, maar heeft er toch een modernere versie van gemaakt. Volgens Verhulst is het een mooi liefdesliedje die mensen ook kunnen begrijpen zonder dat ze de serie hebben gezien.

Gert Verhulst had wel een voorwaarde voor hij aan het album begon. Zo wilde hij niet “Ik ben Kabouter Plop” of “Ik ben Mega Mindy” zingen, ook al zijn dat wel de dingen waar de meeste mensen Gert Verhulst van kennen. Hij wilde voor tijdloze nummers gaan die mensen ook begrijpen als ze de Studio 100 programma’s niet hebben gezien. Het maken van het eerste soloalbum voelde voor Gert als het kijken naar een samenvatting van zijn leven.

Gert Verhulst:

Veel nummers schreef ik bijvoorbeeld toen ik scheidde van mijn vrouw en mijn kinderen even niet zag. De muziek brengt de herinneringen aan die turbulente tijd terug. Dat is soms erg emotioneel

Verhulst moest er even aan wennen om zonder zijn trouwe vriend Samson de studio in te duiken, maar het wende snel en is volgens hem onwijs leuk om te doen. Toch is hij niet van plan om nu als zanger door het leven te gaan en wij denken dat de maatschappij daar erg blij mee is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: