Hoe kon complotwappie Robert Jensen zo afglijden

Ooit was Robert Jensen een succesvol Tv-presentator, maar tegenwoordig is het een complotwappie die teert op de goedgelovigheid van simpele zielen. Hij maakte in 1995 zijn televisiedebuut in het programma Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet van Rolf Wouters. Daarvoor was hij een succesvol radio DJ en schopte het zelfs tot creatief directeur van Yorin FM en RTL FM. In 2010 presenteerde hij samen met Jan Paparazzi het programma JENSEN! op de radio. Dit concept nam hij later mee naar de televisie. In 2002 begon hij met zijn Tv-show JENSEN! op de voormalige zender Yorin. Dit is waar het grote publiek Robert Jensen echt leerde kennen. In dat Tv-programma interviewde hij menig beroemde ster.

Robert Jensen

Al met al een gezonde start van een carrière, maar ergens ging er iets mis. De omroepen zaten niet meer te wachten op die schreeuwerige Jensen en langzaam verdween hij naar de achtergrond en vergaten mensen van zijn bestaan. Tot Robert Jensen in 2018 met zijn eigen podcast begon. Die droeg toen de naam ‘De Jensenpodcast, voor het echte geluid’. In het begin was zijn podcast nog wel te pruimen, maar in 2020 besloot de voormalige radio DJ en TV presentator zich te storten in de wereld van de complotten. Hij keerde zich tegen het coronabeleid en op zijn inmiddels tot Jensen Show omgedoopte Youtubekanaal verscheen het ene na het andere angstverhaal. Robert Jensen roept namelijk in zijn uitzendingen dat de overheid onze vrijheid aan het afpakken is en alleen maar angst zaait. Gek genoeg is het Robert Jensen zelf die iedereen angst voor de overheid en de farmaceutische industrie aanpraat. Hij moet het namelijk hebben van de goedgelovigheid van mensen die toch al niet te stevig in hun schoenen staan.

Wat dat betreft hanteert Robert Jensen dezelfde tactieken als rapper Lange Frans en totale complotgek Micha Kat. Angst zaaien met totaal verzonnen verhalen is voor hen een verdienmodel geworden. Statistieken worden uit hun verband getrokken en wetenschappelijk bewijs wordt door hen op amateuristische wijze in twijfel getrokken. Allemaal voor de views, kliks en het verkopen van merchandise. Zo roept Robert Jensen graag dat corona niet erger is dan de griep. Alle long covid patiënten laat hij dan lekker buiten beschouwing, want dat pas niet in zijn straatje. Ook ontkent hij de opwarming van de aarde ondanks alle wetenschappelijke bewijzen die er zijn. De laatste tijd verschijnen er geen video’s meer op Youtube, maar wel op zijn website Jensen.nl. Daar hoeft hij zich niet aan de restricties op Youtube te houden en kan hij zijn complotten nog verder aandikken. Angst zaaien en merchandise verkopen, dat is het leven van Robert Jensen tegenwoordig. Jammer, want vroeger keken we graag naar hem.

Radio DJ Frank Dane is een broer van Robert Jensen, maar heeft een artiestennaam aangenomen omdat hij liever niet in verband wil worden gebracht met zijn doorgeslagen broer. Iets waar wij na alles wat Robert Jensen heeft uitgekraamd alle begrip voor hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Henk schreef:

  Met welke complotten heeft hij ongelijk gehad.? en waar heeft hij opwarming van de aarde ontkent.
  Het is jullie journalistiek die iemand demoniseert zodra iets tegen de mainstream ingegaan wordt.
  En wat betreft de Covid precies hetzelfde. Waar is de bewering dat dit Covid jaar anders verloopt dan een stevig griepjaar onjuist.?
  Met jullie nieuwsgeving en bangmakerij … jullie noemen jezelf journalist.. typegeiten. Bah.

 2. Henk schreef:

  Ik zal alvast een berichtje schrijven dat mijn bericht niet geplaatst werd … door de censuur omdat ik Jensen verdedigde.

 3. Seda de Vries schreef:

  Fuck journalistiek, ga wat anders doen please

 4. Powertothepoeple schreef:

  haha… Lukt je niet om Jensen te framen, die gast heeft gewoon gelijk, alleen een achterlijke of een blinde ziet het nog niet…

 5. Ron C. schreef:

  Aldus ” de Razende reporter” , klinkt als de nieuwe Suske en Wiske . Ik denk overigens niet dat Jensen nu meer verdient dan tijdens zijn leven in de fake wereld, waar u ook toe behoort. Makkelijk weer om iemand te framen zonder ook maar iets feitelijk te ontkrachten. Heb je je boostershot al gehad? Mooi dan lost dit probleem zich vanzelf op. Goedendag.

 6. Wappie123 schreef:

  Jij bent een totale mislukkeling

 7. Harry lak schreef:

  Jensen was altijd al iemand die munt sloeg uit de beperkingen van goedgelovigen in zijn show. Een beetje zoals van figuren hierboven in de draad. Mensen die nooit een boek hebben gelezen, nooit een argument hebben verdedigd en nooit een gesprek hebben gevoerd zonder Google , telegram of andere bubbel en haatbibliotheken bij de hand. Een paar haters en een of twee goeroes.

  En dan zwetsen over zelf onderzoek en zo.

  De verheffing van het volk is op social media gestuit.

  Helaas.

  Mooie tijden.

  Treurig niveau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: