John McAfee pleegt zelfmoord in cel Barcelona

John McAfee, die sinds oktober in de cel zat, heeft zelfmoord gepleegd in zijn cel in Barcelona. Daar wachtte de 75-jarige softwarepionier op zijn uitlevering. Justitie in Catalonië zegt dat alles wijst op zelfmoord. McAfee werd oktober vorig jaar aangehouden op verdenking van grootschalige belastingontduiking en de Verenigde Staten vroeg daarom om zijn uitlevering.

John McAfee

De Brits-Amerikaanse softwarepionier riskeerde in de Verenigde Staten een celstraf van maximaal 30 jaar. Eerder op de dag besloot de rechtbank dat hij mocht worden uitgeleverd. Toch was het spel nog niet uitgespeeld, want John McAfee kon nog in hoger beroep en het vonnis moest nog worden bekrachtigd. Uiteraard wekt dat gelijk de interesse van de complotwappies. Hij werd dood in zijn cel aangetroffen en beveiligingspersoneel probeerde hem nog te reanimeren.

John McAfee richte in de jaren 80 het bekende antivirusbedrijf McAfee op en verliet het bedrijf in 1994. Sindsdien liet hij zich regelmatig negatief uit over het bedrijf. De Verenigde Staten wil hem nu vervolgen omdat hij van van 2014 tot en met 2018 geen belastingaangifte heeft gedaan. Ook zou hij bezittingen hebben achtergehouden, waaronder vastgoed, een jacht en een auto. In die jaren zou McAfee miljoenen dollars hebben verdiend.

John McAfee zag dat toch anders. Die was van mening dat de beschuldigingen en aanklachten politiek gemotiveerd waren. Dat zou te maken hebben met zijn politieke ambities. Het zou onder ander komen doordat John McAfee had besloten om voor de tweede keer mee te doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelfmoord of niet, de wereld is een markante persoonlijkheid verloren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: