Lange Frans – Van succesvolle artiest naar complotgekkie

Wat is er toch met Lange Frans aan de hand. De eens zo succesvolle rapper is helemaal in de wereld van de complotten gedoken en gaat nu als complotgekkie door het leven. Er is natuurlijk niks mis met mensen die kritisch zijn op de overheid of de coronamaatregelen, maar Lange Frans slaat echt helemaal door. Youtube haalde het kanaal van Lange Frans ook al offline omdat de rapper iets te extremistisch begon te worden met het verkondigen van zijn gekke complottheorieën. Iets waar de rapper echt van baalde, want zijn muziek stond ook op dat kanaal. Zijn Youtubekanaal werd verwijderd nadat Arjen Lubach gehakt maakte van de rare complotideeën van Lange Frans in een uitzending van Zondag Met Lubach.

Lange Frans Complot

De vroegere vriend en zakenpartner van lange Frans, Bart Zeilstra (Baas B), liet in april al weten niet met de rapper samen te willen werken als Lange Frans zijn complottheorieën blijft verkondigen. De rapper had in 2020 ‘graancirkelspecialist’ Janet Ossebaard in zijn podcast en samen fantaseerden ze er op los om een aanslag te plegen op Mark Rutte, Geert Wilders en het koningshuis. Hij vertelde in de podcast zelfs hij goed kan schieten en een dergelijke aanslag zou kunnen plegen, maar dit niet van plan is om zijn nachtrust te behouden. Janet Ossebaard stelt de aanslag niet te willen plegen om haar karma ‘schoon te houden’. Later gaf hij toe dat het stuk nooit in de podcast had moeten zitten, maar excuses bood hij er niet voor aan. Ook is Lange Frans er van overtuigd dat Nederland geregeerd wordt door een satanistische bloeddrinkende elite. Dat soort praatje verwacht je van chronische complotdenkers als Micha Kat, maar niet van een rapper die vroeger nog wel serieus te nemen was.

Hoe heeft het zover kunnen komen met populaire rapper die vanaf 1997 met Baas B op klom tot één van de populairste acts in Nederland. In het nummer Kamervragen was al te horen dat Lange Frans in complotten geloofde, maar de onderwerpen die hij in dat nummer aanhaalde, waren nog enigszins geloofwaardig. Misschien komt het door zijn langdurige drugsgebruik dat de rapper helemaal is doorgeslagen, want hoe moet je anders verklaren dat iemand met zoveel succes opeens begint te geloven in zaken als satanistische bloeddrinkende regeringsleiders. Waarschijnlijk hebben de drugs niet alleen zijn huwelijk stuk gemaakt, maar ook de weke delen in zijn hersenpan aangetast.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: