Lil Kleine niet langer verdacht van poging tot zware mishandeling

Rapper Joris Scholten die het grote publiek kent als Lil Kleine wordt niet langer verdacht van poging tot zware mishandeling na een verklaring van Jamie Vaes. Volgens een woordvoerder van Het Om is de verdenking afgezwakt naar een gewone mishandeling. De rapper zal zich dus nog steeds voor de rechter moeten verantwoorden.

jorik scholten lil kleine

Nadat er vorig jaar februari beelden waren uitgelekt, waarin te zien zou zijn dat de rapper het hoofd van Jamie Vaes tussen de autodeur sloeg en klem zette, blijkt nu dat Jamie in haar verklaring bij de politie stelt dat haar hoofd niet tussen de deur zat geklemd. Dat verhaal zou een eigen leven zijn gaan leiden in de media na het incident.

Kim Beumer, de advocaat van Jamie Vaes, zegt dat er door haar helemaal niks is afgezwakt, want alleen Het OM kan die overweging maken. Jamie Vaes heeft één aangifte gedaan en een verklaring afgelegd. De advocaat laat weten dat hij en Jamie best wel verontwaardigd zijn over het feit dat Het OM de zaak afzwakt naar een gewone mishandeling. Volgens Kim Beumer spreken de beelden voor zichzelf.

In de eerste berichten van het Openbaar Ministerie werd gezegd dat de rapper wordt verdacht van poging tot zware mishandeling en/of mishandeling. Op dit moment loopt er nog steeds een onderzoek naar het incident. De kans is dus groot dat Jorik Scholten zich alsnog voor de rechter moet verantwoorden. Dat nadat de rapper en zijn ex-geliefde eerder al tweemaal voor de rechter stonden om dure spullen te verdelen en een omgangsregeling voor zoontje Lio te bewerkstelligen. Over Lio zouden inmiddels afspraken zijn gemaakt.

Update: Jaimie Vaes heeft „geen nieuwe verklaring afgelegd” waardoor Lil Kleine niet wordt verdacht van poging tot zware mishandeling. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd weten aan het ANP. De keuze om de verdenking van poging tot zware mishandeling te schrappen, heeft het OM zelf gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: