Marco Borsato reageert op beschuldiging seksueel misbruik

Al enkele weken gaan er geruchten dat Marco Borsato seksueel grensoverschrijdend gedrag vertoond heeft bij minderjarige meisjes tijdens een barbecue. Deze geruchten zijn in een stroomversnelling geraakt toen Roddelpraat van Jan Roos en Dennis Schouten er melding van maakte. Ook showbizzfanaat Yvonne Coldeweijer heeft haar best gedaan om olie op het vuur te gooien. Zij beweert namelijk dat ze contact heeft met het slachtoffer van Marco Borsato.

Marco Borsato misbruik

Vandaag reageerde Marco Borsato op de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat deed hij via zijn advocaten Carry Knoops en Geert-Jan Knoops. Via die weg laat de 54-jarige zanger weten dat hij justitie vraagt om onderzoek te doen ‘naar de bron van de insinuaties met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen’.

De verschillende roddelkanalen berichten over misbruik van meisjes van 13 en 15 jaar. Dit zou zijn voorgevallen tijdens een barbecue feestje bij de zanger thuis. Voor zover bekend is er nooit aangifte gedaan en loopt er ook geen onderzoek. Toch werden de geruchten de afgelopen tijd versterkt door het gedrag van Marco Borsato. Hij liet zich nergens meer zien en zijn clubtour werd gecanceld. Ook zou hij een duet doen met zangeres Emma Heesters, maar dat werd ook afgeblazen. Zelfs een spotje voor War Child werd afgezegd en iedereen die Marco Borsato ook maar een beetje kent, weet dat hij dat goede doel een warm hart toedraagt.

De advocaten van Marco Borsato maken bekend dat de zanger al medio 2020 had verzocht een onderzoek in de stellen naar de beschuldigingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag met minderjarige meisjes. Nu de beschuldigingen aan blijven houden en ook vaker in de media en per opduiken, heeft dat effect op de reputatie van de zanger. De advocaten hebben dan ook het Openbaar Ministerie benaderd en verzocht om een onafhankelijk onderzoek in te stellen en zo nodig strafrechtelijke gevolgen er aan te verbinden. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie zal door Marco Borsato worden afgewacht en verdere mededelingen zullen er niet worden gedaan.

Als de aantijgingen niet hard kunnen worden gemaakt, dan kan Marco Borsato altijd nog besluiten om roddelaars zoals Jan Roos, Dennis Schouten en Yvonne Coldeweijer aan e klagen wegens laster en smaad. Het is dus nog even afwachten hoe dit verhaal zich verder zal ontwikkelen, maar wij houden het in de gaten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: