Na uitspraken over transgenders kreeg J.K. Rowling vele bedreigingen

J.K. Rowling kreeg na haar uitspraken over transgenders honderden bedreigingen binnen. Activisten wilden haar slaan, verkrachten, vermoorden en bombarderen, zo vertelde de schrijfster via Twitter. Eind 2019 maakte J.K. Rowling een tweet waarin ze een artikel bekritiseerde waarin stond “mensen die menstrueren”. Ze zei dat daar een woord voor was en daarmee bedoelde ze vrouwen.

J.K. Rowling

Woke activisten gingen vervolgens tegen haar tekeer omdat ze vinden dat ook transgender mannen kunnen menstrueren. Als reactie op de vele commentaren die de schrijfster kreeg, schreef ze een blog waarin ze stelde tegen het uitwissen van biologische seksebepaling te zijn. Daardoor kreeg ze nog meer kritiek, waaronder van enkele beroemde Harry Potter acteurs.

J.K. Rowling kreeg afgelopen maandag nog een tweet waarin iemand haar een pijpbom in haar brievenbus wenste. De schrijfster maakte een screenshot van die tweet en vertelde erbij dat ze sinds haar opmerkingen over transgenders honderden bedreigingen heeft mogen ontvangen van transactivisten. Ze schreef er sarcastisch bij dat ze zich nu beseft dat deze beweging geen enkele bedreiging voor vrouwen vormt. Doelend op het geweld dat blijkbaar wel gebruikt mag worden als mensen het niet eens met haar zijn.

J.K. Rowling tweet

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: