Netflix haalt legendarische regisseur Steven Spielberg in huis

Steven Spielberg gaat films maken voor Netflix. We kennen deze legendarische regisseur natuurlijk van films als E.T., Jurassic Park, Jaws en Schindler’s List. Steven Spielberg zal met zijn productiebedrijf Amblin Partners meerdere films per jaar uitbrengen voor de videostreamingdienst. Dat is opmerkelijk te noemen, want enkele jaren geleden was de bekende regisseur fel tegen streamingsdiensten. Zo was hij er bijvoorbeeld op tegen dat films van streamingsdiensten in aanmerking kwamen voor een Oscar. Dat soort films en series zouden alleen in aamerking mogen komen voor een Emmy Award.

Steven Spielberg Netflix

Amblin Partners werd opgericht door Steven Spielberg, Jeff Skoll, Anil Ambani en Darren Throop op 16 december 2015 in Universal City, Californië. Het bedrijf maakt niet alleen de films van Steven Spielberg, maar zat bijvoorbeeld in 2018 ook achter Green Book. Die film won dat jaar de Oscar voor beste film. Een jaar daarna was het bedrijf verantwoordelijk voor de oorlogsfilm 1917.

De kans bestaat dus dat Steven Spielberg films voor Netflix gaat regisseren. Zelf zit de regisseur dit als een geweldige kans om nieuwe verhalen te vertellen en het publiek op een andere manier te bereiken. Blijkbaar is zijn mening over streamingsdiensten helemaal veranderd. Wij vermoeden dat een flinke zak geld daar de reden van is. Toch is het binnenhalen van Steven Spielberg een overwinning voor Netflix, want momenteel krijgt de videostreamingsdienst met steeds meer concurrentie te maken. Disney+, Amazon en andere diensten vissen allemaal in dezelfde vijver met potentiële kijkers. Het is niet bekend hoeveel geld de regisseur heeft gekregen om zich aan Netflix te binden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: