Op eerste kerstdag alleen een haardvuur te zien bij SBS6

Bij SBS6 hebben ze echt iets heel origineels bedacht om op eerste kerstdag uit te zenden. Daar kun je ’s avonds genieten van een haardvuur op je TV. Talpa-directeur Marco Louwerens heeft dat bekend gemaakt en het schijnt ook zijn idee te zijn. Misschien was het geld op en konden er geen leuke films en programma’s ingekocht worden, want waarom je anders die dure zendtijd zou vullen met een haardvuur is ons een raadsel.

haardvuur

Blijkbaar kwam Louwerens op dit idee omdat ze in Scandinavië ooit een hele dag een haardvuur hebben uitgezonden. Het is dus niet een origineel idee, maar gewoon een gejat concept zoals we van SBS6 gewend zijn.

Marco Louwerens over zijn gestolen TV-idee:

Een beetje ingestoken door corona. Als je iets samen kunt vieren, doe het dan. Beetje slap ouwehoeren, spelletjes doen, vuurtje op de achtergrond. Sympathiek, even écht aandacht voor elkaar. En niet meer dan dat.

Dat SBS6 nu veel minder kijkers zal trekken, beseft de Talpa-directeur maar al te goed:

Normaal zijn we bezig mensen zoveel mogelijk tv te laten kijken. Daar verdienen we ook ons geld mee. Grotendeels laten we die inkomsten nu lopen. Een klein beetje sponsoring hebben we van een supermarktketen met een campagne die gevoelsmatig op het haardvuur aansluit. Daarbij hoor je Sky Radio op de achtergrond, en af en toe wordt er een blok op gelegd of loopt er een hond voorbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: