“Overvallers” van Nikkie de Jager en René van der Gijp vrijgelaten

Opnieuw zijn drie verdachten in de zaken van de mislukte overval op René van der Gijp en de gewapende overval op Nikkie de Jager vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie verdenkt de verdachten er van dat ze met anderen een criminele organisatie vormen en overvallen pleegden. Toch komen ze nu op vrije voeten omdat er geen zicht is op de inhoudelijke behandeling van hun strafproces.

Nikkie Tutorials

Nikkie de Jager

De verdachten zouden in 2020 bezig zijn geweest met afpersing met geweld, woningovervallen en diefstallen in Dordrecht, Rotterdam, Krimpen aan den IJsel, Rockanje, Mijnsheerenland, Uden en Hendrik-Ido-Ambacht. Het Openbaar Ministerie verdenkt de verdachten er van dat ze in wisselende samenstelling misdrijven hebben gepleegd en het hadden voorzien op bekende Nederlanders en mensen met een vermogen. De rechtbank besloot in juni ook al om vier andere verdachten vrij te laten.

Nikkie de Jager, die in januari 2020 bekend maakte transgender te zijn, werd in augustus van dat jaar thuis overvallen door vier overvallers die haar en haar partner onder schot hielden. De overvallers wisten weg te komen met een hoeveelheid kostbare sieraden en een Louis Vuitton tas. Nikkie de Jager, ook wel bekend als Nikkie Tutorials, volgde de rechtszaak via een videoverbinding.

René van der Gijp werd thuis opgewacht door drie mannen met bivakmutsen die zijn auto belaagden toen hij na een opname van Veronica Inside thuiskwam. Ze probeerden met grote hamers zijn autoramen in te slaan omdat ze zijn Rolex wilden hebben. Dankzij de versterkte ramen wisten de mannen hun doel niet te bereiken en René van der Gijp besloot om hard achteruit te rijden en kon zo wegkomen. De daders vertrokken dus zonder buit.

René van der Gijp

René van der Gijp

De rechtbank had er enige moeite mee om de verdachten vrij te laten, maar kon de schorsingsverzoeken van de advocaten van de Rotterdammers Eddie N. (24) en Hamza T. (22) niet negeren omdat er geen zicht is op de inhoudelijke behandeling van hun strafproces. Eddie N. en Hamza T. worden er beide van verdacht dat ze de gewapende overval op Nikkie de Jager gepleegd hebben. Ook had de rechtbank twijfels bij de vrijlating van Younes S. die verdacht wordt van de overval op René van der Gijp.

De rechtbank was van mening dat de verdachten verdacht werden van zeer ernstige feiten en vroeg zich af of een schorsing zich wel verhoudt tot de gepleegde feiten. Toch besloot de rechtbank om de verdachten vrij te laten omdat het nog wel een halfjaar of langer kan duren voor de zaak inhoudelijk behandeld kan worden. Tot de einduitspraak van de strafzaak lopen de verdachten dus op vrije voeten. De verdachten lopen allemaal de kans op hoge gevangenisstraffen. Het is te hopen dat ze nu Nederland niet ontvluchten en hun eventuele straf ontlopen.

De vrijgelaten verdachten mogen geen contact hebben met medeverdachten en moeten meewerken met de reclassering. Ook mogen ze in de tussentijd geen strafbare feiten plegen en ze dienen zich te houden aan oproepen van politie en justitie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: