Peter R. de Vries overleden na moordaanslag in Amsterdam

Helaas is Misdaadjournalist Peter R de Vries overleden aan de verwondingen die hij op liep nadat hij op 6 juli werd neergeschoten in Amsterdam. Peter is 64 jaar geworden en heel Nederland kon hem van zijn spraakmakende misdaadprogramma’s en optredens in de media. Hij was een icoon van de Nederlandse misdaadjournalistiek.

Peter R de Vries overleden

De misdaadjournalist werd dinsdagavond rond 19:30 neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam toen hij de studio van RTL Boulevard had verlaten na een live uitzending. Het riep gelijk vragen op of Peter R de Vries niet beveiligd had moeten worden vanwege zijn werk met kroongetuige Nabil B. Die legde verklaringen af over de bende van Ridouan Taghi. Eerder waren er in die zaak al een broer en de advocaat van de kroongetuige omgebracht.

Al vrij snel nadat Peter R de Vries was neergeschoten werden er drie verdachten aangehouden. Twee van hen werden gearresteerd op de A4 bij Leidschendam en worden verdacht van directe betrokkenheid bij de aanslag op de misdaadjournalist. Het gaat om een 35-jarige Pool uit het Gelderse Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam. Het lijkt er op dat de laatste de schoten heeft gelost die Peter nu fataal zijn geworden. De politie deed huiszoekingen in Maurik, Tiel en Rotterdam en nam gegevensdragers en munitie in beslag.

De derde verdacht werd aangehouden in Amsterdam-Oost en bleek achteraf niks met de zaak te maken te hebben. Hij werd dan ook al snel weer vrijgelaten.

Update: Verklaring van familie

Verklaring Peter R de Vries

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: