Prins Charles ontkent bezorgd te zijn om de huidskleur van Archie

Toen prins Charles zondag op Barbados arriveerde, ontkende zijn woordvoerder dat Charles niet degene was die zorgen had over de huidskleur van baby Archie. Archie is het zoontje van prins Harry en zijn vrouw Meghan. Volgens de woordvoerder zijn die verhalen fictie en geen verder commentaar waard. Auteur Christopher Andersen had in het boek Brothers and Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan geschreven dat Charles zich had afgevraagd welke huidskleur het kind zou hebben.

Prins Charles

Meghan is de dochter van een blanke vader en een zwarte moeder. In een interview met Oprah Winfrey stelde Meghan dat er een belangrijk lid van het Britse Koningshuis was die zich zorgen maakte over de huidskleur van de baby tijdens haar zwangerschap. Ondanks die harde uitspraak, wilde Meghan tijdens het interview niet zeggen om wie het ging. Oprah verklaarde later dat het niet ging om koningin Elizabeth of haar man prins Philip.

Vanuit Buckingham Palace liet men weten de aantijgingen van racisme serieus te nemen en te onderzoeken. William, de broer van prins Harry stelde in een interview dat ze geen racistische familie zijn.

Barbados zal vanaf vandaag de Britse monarchie vaarwel zeggen en verder gaan als republiek. Prins Charles is bij de officiële ceremonie aanwezig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: