Racistische metalband Deströyer 666 treedt toch niet op in Baroeg

Het optreden van de racistische metalband Deströyer 666 bij het Rotterdamse Baroeg gaat niet door dankzij alle ontstane commotie. Dit maakte het poppodium bekend via social media. Baroeg stelt erg geschrokken te zijn na alle berichten en heeft na het ontstaan van alle commotie de boeking heroverwogen en besloten om het optreden van de omstreden band te annuleren.

Deströyer 666

In eerste instantie zou de racistische metalband Deströyer 666 op 19 maart in Rotterdam optreden, maar dat zorgde voor een hoop berichten op social media van verontruste mensen. Er is veel kritiek op frontman K.K. Warslut en zijn fascistische en racistische uitspraken. In 2012 opende hij bijvoorbeeld het DeathKult Open Air Festival en maakte daar opmerkingen over Moslims die het land binnendringen. Daarbij stak hij zijn rechterarm omhoog om een hitlergroet te doen.

Ook binnen de Rotterdamse gemeenteraad was er onvrede over het aankomende optreden van Deströyer 666 in Baroeg. GroenLinks-raadslid Judith Bokhove riep de burgemeester en wethouders op om hun verantwoording te nemen, want zij had net uitgebreid gesproken over het voorkomen van racisme, radicalisering en de opkomst van het extreem-rechts gedachtegoed en kon het niet verkroppen dat zo’n racistische metalband een podium in Rotterdam zou krijgen. Missie geslaagd dus.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: