Rechter in zaak Britney Spears ontvangt doodsbedreigingen

De rechter die beslist of Britney Spears nog langer haar vader als curator moet hebben wordt met de dood bedreigd door zeer fanatieke fans van de zangeres. De aanhangers van de #FreeBritney beweging vinden dat Brenda Penny, de Afrikaans-Amerikaanse rechter vader Jamie Spears niet direct heeft geschorst als curator en toezichthouder. De fans sturen de rechter nu via social media allemaal bedreigingen en verwensingen.

Britney Spears rechter

Brenda Penny werd in 2018 door gouverneur Jerry Brown benoemd tot rechter in de rechtbank van Los Angeles. Ze staat nu erg in de spotlights omdat ze over het lot van Britney Spears moet beslissen. Zo roepen de fanatieke fans van Britney bijvoorbeeld dat de rechter corrupt zou zijn. De politie in Los Angeles noemt de berichten zorgwekkende en houden de online activiteiten van de fans in de gaten. Ze zien nog geen reden om in te grijpen.

De nieuwe advocaat van de zangeres, Matthew Rosengart, heeft de rechtbank vorige week verzocht om de rechtszaak over het curatorschap van Britney Spears te versnellen. Rechter Brenda Penny zag daar geen reden voor en de volgende zitting zal dan ook pas eind september plaatsvinden. Advocaat Rosengart is van mening dat het het veel te lang duurt. Ook verzocht de advocaat om Jamie Spears alvast te schorsen als curator, maar ook daar gaf de rechter geen gehoor aan.

Britney Spears kwam onder curatele te staan in een tijd dat het geestelijk niet goed met haar ging. Nu het weer redelijk goed met haar gaat wil ze weer zelf kunnen beslissen over haar leven. Ze verklaarde eerder al in de rechtbank dat haar vader haar als een slaaf behandelde en af en toe bizarre uitspraken deed tegen de zangeres.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: