Reggae-artiest Jah Cure krijgt 6 jaar celstraf voor steekpartij op de Dam

Reggae-artiest Jah Cure (Echte naam: Siccature Alcock) is door de rechtbank in Amsterdam tot 6 jaar celstraf veroordeeld voor een steekpartij op de Dam. De 43-jarige Jamaicaanse reggae-artiest heeft op 1 oktober vorig jaar een 45-jarige concertpromotor neergestoken tijdens een conflict over geld. De steekpartij gebeurde midden op de dag op de Dam in Amsterdam.

Jah Cure

Tijdens een ruzie over geld stak Jah Cure de concertpromotor in zijn buikstreek. De concertpromotor liep daarbij ook een maagperforatie op. Jah Cure vertelde de rechtbank dat hij wel moest steken, want de concertpromotor zou ook een mes hebben gehad en die hebben willen pakken. De rechtbank ging hier niet in mee. Vooraf had de reggae-artiest al enkele dreigende stemberichten naar de concertpromotor gestuur. Het Openbaar Ministerie zag daar een vooropgezet plan tot moord in, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen. Jah Cure is daarom veroordeeld tot doodslag. De reggae-artiest zou het mes op zak hebben gehad nadat er in het verleden al andere gewelddadige ruzies hebben plaatsgevonden tussen hem en de concertpromotor.

Jah Cure was op het moment van de steekpartij in Nederland omdat hij een videoclip zou opnemen. De reggae-artiest was in 1999 op Jamaica ook al eens veroordeeld. Toen ging het om een straf van 15 jaar voor wapenbezit en verkrachting. Hij zat 8 jaar van die straf uit. Waarom deze man nog fans heeft is ons onduidelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: