Rick Brandsteder en Geraldine Kemper presenteren nieuwe seizoen Five days inside

De documentaireserie Five Days Inside zal in het nieuwe seizoen gepresenteerd worden door Rick Brandsteder en Geraldine Kemper. 31 augustus te zien bij RTL5. In de documentaireserie is te zien hoe bekende Nederlanders vijf dagen meedraaien op een bijzondere locatie zoals een zorginstelling. Eerder sloot Natasja Froger zich al aan bij het televisieprogramma.

Rick Brandsteder

De drie presentatoren zullen vijf dagen meedraaien op plekken waar de deuren normaal gesproken dicht blijven. Dit kan bij een zorginstelling zijn, maar ook bij een kinderhospice, epilepsiecentrum of op een booreiland. Zo zal Rick Brandsteder vijf dagen in een instelling verblijven voor mensen met angststoornissen en dwangneuroses. De presentator zegt zelf ook last te hebben van dwangmatige handelingen. Bij hem is het wel een lichter vorm. Zo moet het volume in de auto op 20, 25 of 30 staan. Als de knop daar tussenin staat, dan gaat het niet goed met Rick Brandsteder. Hij zegt inmiddels van zijn tic af te zijn. Zijn broer had in de gaten dat hij die tic had en zette expres het knopje verkeerd en dat hielp de presentator om er van af te komen.

Rick Brandsteder:

Maar als angsten of dwangneuroses je leven gaan beheersen, is dat heel heftig. Denk aan iemand die angst heeft om te stikken in zijn slaap en ’s avonds niet naar bed durft. Ik ben niet alleen benieuwd naar de verhalen van de patiënten, maar ook van de deskundigen

Rick Brandsteder heeft nog nooit een programma in dit genre gepresenteerd, maar deed genoeg ervaring op toen hij The Bachelorette, Temptation Island en Wie is de chef presenteerde. Hij voelt zich bevoorrecht dat hij nu in een wereld mag stappen die normaal gesloten blijft. Het is een droom die uitkomt, stelt de presentator. Het televisieprogramma begon in 2008 en werd toen gepresenteerd door Beau van Erven Dorens. Hij presenteerde het programma twee seizoenen lang en won een Gouden Televizierring. Daarna begonnen Natasje Froger, Angela Groothuizen en Caroline Tensen het TV-programma te presenteren. In het komende vierde seizoen is er dus weer een wisseling qua presentatoren en zullen Rick Brandsteder en Geraldine Kemper te zien zijn.

Geraldine Kemper

Voor Geraldine Kemper is het helemaal feest, want die mag zich in de wereld van hard werkende mannen verdiepen. Ze gaat naar een booreiland in een helikopter en zal daar vijf dagen en nachten verblijven. Ook draait ze vijf dagen mee in een epilepsiecentrum. Ook is te zien hoe Natasja Froger intern gaat bij een kinderhospice en een afdeling neonatologie. Op de afdeling afdeling neonatologie dragen mensen dde zorg voor zieke of vroeggeboren baby’s. Een tijdje geleden bezocht ze al een opvanghuis voor slachtoffers van seksueel geweld. De verhalen daar hebben haar en de cameraploeg zo erg geraakt, dat ze nazorg nodig hadden.

Natasja Froger:

We hebben voor het eerst in mijn leven nazorg gekregen en veel met elkaar gepraat. De verhalen die ik van jonge mensen, met name vrouwen, hoorde waren soms te gruwelijk voor woorden. Ik voelde tegelijkertijd: dit moet ik Nederland laten zien. Wat kunnen we elkaar toch veel leed aandoen

Natasja Froger

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: