Roddelpraat stuurt sommatie naar organisatie Televizierring

Jan Roos en Dennis Schouten van Roddelpraat hebben een sommatie verstuurd naar de organisatie van de Televizierring omdat ze van de longlist verwijderd zijn. Roddelpraat moet voor het weekend weer terug op de lijst staan en anders volgt er een kort geding. De makers van Roddelpraat geven de organisatie tot vrijdag 18:00 en anders volgen er stappen naar de rechter.

Roddelpraat

Roddelpraat stond in eerste instantie al niet op de lijst met kandidaten die in aanmerking komen voor een Televizierring, maar omdat kijkers het programma zo vaak hadden ingevuld, kon de organisatie niet meer om het programma heen. Zo belande Roddelpraat toch op de lijst van online programma’s waaruit gekozen kon worden. Het was vanaf het begin duidelijk dat de organisatie van de Televizierring daar niet echt blij mee was.

Jan Roos en Dennis Schouten ontvingen precies op het moment dat de stembussen open gingen een e-mail met de mededeling dat hun programma uitgesloten was van deelname. De organisatie van de Televizierring stelde dat het programma Roddelpraat kwetsbare groepen in de samenleving zou beledigen. Jan Roos stelt dat Roddelpraat grappen over iedereen maakt en dat ze juist mensen zouden uitsluiten of anders zouden behandelen als ze dat niet zouden doen. Ook staat er nergens in de reglementen van de prijs dat het maken van controversiële grappen een reden voor uitsluiting van de verkiezingen kan zijn.

Wij van Showkick zijn van mening dat Roddelpraat gewoon mee zou moeten kunnen doen. want tenslotte is de Televizierring een onderdeel van de NPO en wordt de NPO door belastinggeld in leven gehouden. Het volk zou dus zelf moeten kunnen beslissen wel programma er kans maakt om te winnen. We wensen Dennis Schouten en Jan Roos dan ook veel succes!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: