Ronald de Boer heeft schijt aan alle doden in Qatar

Ronald de Boer heeft schijt aan alle doden die er tijdens de bouw van de stadions in Qatar zijn gevallen en is ambassadeur van het WK 2022 geworden. Dat er zoveel mensen door moderne slavernij om het leven zijn gekomen, heeft bij veel mensen kwaad bloed gezet en zij zouden dan ook het liefst een boycot voor het WK 2022 willen. Als de interviewer Ronald de Boer vraagt wat hij zich in hemelsnaam op de hals haalt, komt de oud-voetballer met een slap antwoord dat hij er van overtuigd is dat voetbal juist kan helpen om de situatie in Qatar te verbeteren. Ja, zeg dat maar tegen die mensen die overleden zijn omdat ze als slaven behandeld werden tijdens de bouw van de stadions.

Ronald de Boer

Dan geeft de interviewer van het Algemeen Dagblad aan dat de mensen vast denken dat Ronald de Boer dit voor het geld doet en ook daar komt een vreemd antwoord op:

Ja, maar dat is dus echt bullshit. Onder andere Samuel Eto’o, Cafu en Xavi gaan dezelfde rol vervullen als ik. Denk je echt dat iemand als Xavi het voor het geld zou doen? Ik ga geen bedragen noemen, maar die krijgt voor deze klus nog geen één procent van wat hij als trainer van Al-Sadd verdient.

Dus omdat Xavi nog geen één procent krijgt van wat hij als trainer verdiend, moeten wij geloven dat Ronald de Boer het niet voor het geld doen. Natuurlijk doet hij het voor het geld. Waarom hij daarover liegt is ons een raadsel. Oh ja, de publieke opinie natuurlijk.

Dankzij The Guardian weten we dat er ongeveer 6500 mensen zijn overleden in Qatar tijdens de voorbereidingen en bouwwerkzaamheden van dit WK. Het maakt Ronald de Boer blijkbaar niet uit, want die is dus ambassadeur van het WK 2022 geworden. Blijkbaar geeft Ronald de Boer niks om de levens van arbeiders in Qatar en heeft hij lak aan alle schendingen van mensenrechten waardoor er zoveel mensen konden omkomen.

Ik zal nooit zeggen dat alles goed gaat in Qatar, of goed is gegaan. Er zijn veel verschillende onderzoeken gedaan door diverse instanties, dat maakt het heel moeilijk exact te oordelen. Natuurlijk wil ook ik dat de werkomstandigheden verbeteren: dat is nou juist een reden om dit te doen

Daar heb ik uiteraard goed over nagedacht. Maar moet ik mezelf gaan verloochenen omdat ik kritiek krijg van mensen zoals Johan Derksen? Moet ik iets niet doen waar ik oprecht achter sta, puur omdat ik een paar messen in mijn rug zal krijgen op televisie?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: