RTL Boulevard en Shownieuws schenken Rachel Hazes teveel aandacht

Rachel Hazes heeft een deal met de Lidl gesloten om een heel assortiment troep met de afbeelding van Andre Hazes te verkopen. Hartstikke leuk natuurlijk. Het zal gaan om meerdere artikelen met het bekende silhouet van de bekende Amsterdamse volkszanger. Van sokken tot slippers en van een koelbox tot een vlieger.

Hazes Lidl

Beeld uit de Hazes Lidl reclame

Toch klinken er vanaf verschillende kanten kritiek op RTL Boulevard en SBS Shownieuws omdat ze er zoveel aandacht aan besteden. Gisteren was te zien hoe Rachel Hazes de troep op een bankje uitstalde en een uitgebreid item kreeg in beide TV-programma’s. Meteoroloog Helga van Leur kreeg zelfs bijna medelijden met de vrouw die de erfenis van Andre Hazes tot de laatste druppel probeert uit te melken.

Helga van Leur in Spraakmakers op NPO Radio 1:

Ik dacht heel veel. Ik dacht: moet ik nou medelijden met haar hebben? Dat dat je leven nu nog is, dacht ik eigenlijk. Dat je nog heel erg in het verleden zit

Helga vindt het een vreemde keuze van de TV-programma’s om zoveel aandacht en reclame te schenken aan Rachel Hazes en denkt dat het door de komkommertijd moet komen. Dan suggereert ze nog even dat er misschien ook wel voor betaald is. Ook EO-presentator Tijs van den Brink is van mening dat al die aandacht voor de Hazes merchandise ongezond en ongebruikelijk is en bij MediaCourant.nl is 98 procent van de ruim 3.800 stemmers van mening dat ‘dit geen nationaal podium verdient’.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: