Sandra Timmerman, dochter van Gert en Hermien Timmerman, overleden

Sandra Timmerman is nadat ze vorige week een hersenbloeding kreeg overleden. Ze lag in coma in het ziekenhuis in Zwolle en een operatie mocht niet baten. Net als haar ouders Gert en Hermien Timmerman was Sandra ook een rasartiest. Ze trad vroeger al op met haar vader en moeder en later stond ze op het podium met haar acht jaar jongere zus Sheila. Sandra en Sheila traden vooral op in feesttenten en discotheken. Er kwam een einde aan die optredens omdat de zussen genoeg hadden van asociale mensen die met bier gooiden en de meest suggestieve opmerkingen maakten. Vaak dachten mannen dat ze van alles bij de zussen konden doen omdat ze samen in de Playboy hadden geposeerd.

Sandra Timmerman

In 2012 deed Sandra Timmerman een tournee met de liedjes van Hildegard Knef. Dat beschouwde ze zelf als één van de hoogtepunten in haar carrière. Net als haar bijdrage aan de musical Yva waarmee ze door Duitsland toerde. De musical ging over een modefotografe die in de oorlog vermoord werd door de nazi’s. Sandra Timmerman had één van de grootste rollen in de musical. Ze had al enige bekendheid gekregen door het ten gehoor brengen van Franse chansons en had in 2007 het Concours de la Chanson van de Alliance Française gewonnen. Daar deed ze aan mee onder de naam Sandra van Megen. In die tijd had ze de achternaam aangenomen van haar tweede echtgenoot.

In 2015 bracht Sandra Timmerman het theatertour-boek ‘circuskind’ uit en daarin rekende ze af met haar jeugd en het gezin waar volgens eigen zeggen altijd spanning was. Het zorgde voor een breuk met haar zus Sheila, die het niet trok dat Sandra eerst een theaterprogramma maakte over het leven als dochter van Gert en Hermien maakte en er daarna ook nog een boek over schreef. Sandra Timmerman gaf vorige maand, tijdens een interview Twentsche Courant Tubantia, nog aan dat ze haar zus miste, maar haar keuze respecteerde.

In 2003 overleed haar moeder Hermien en in 2015 brak ze met haar vader. De relatie was al moeizaam nadat Sandra Timmerman in de periode dat haar moeder weg ging bij haar vader, aan Hermien had verteld dat ze door hem in haar jeugd was misbruikt. In 2015 zag ze haar vader voor het laatst en dat was in de hal van het gerechtsgebouw in Almelo. Gert Timmerman had gezegd dat Sandra wel eens geen echte dochter van hem zou kunnen zijn. Een DNA-test toonde zijn ongelijk aan, maar toch bleef hij procederen. Die zaak verloor hij en nadat Sandra Timmerman hem uit fatsoen een hand gaf na de zitting heeft ze hem nooit meer gezien. Gert Timmerman overleed in 2017. Ook met haar broer Gert jr. had ze sinds dat jaar geen contact meer omdat hij was veroordeeld voor het bezit van kinderp*rno.

In het Algemeen Dagblad beschreef Sandra Timmerman haar vader vorige maand nog als een “Godsdienstwappie”. Ze was zelf jarenlang meegesleurd in de bekeringsdrang van haar ouders. Ze ontmoette haar eerste man dan ook in de koffiebar van Youth for Christ in Enschede en stond zelf ook als jongvolwassene op mensen in te praten om zich te laten bekeren.

Nadat ze in een documentaire vertelde over haar leven met Gert en Hermien kwamen er de nodige spanningen in haar leven. Op social media werd ze constant aangevallen vanwege de dingen die ze vertelde over haar ouders in de film en in interviews. Ze schreef als reactie op Facebook: “Ik durf, na een lange weg, open en eerlijk te spreken over mijn leven, het gezin waar ik uitkom, zonder haat, maar ondanks alles integer en met respect. Ik heb de ‘echte’ film gezien en ervaren. Maar heb me ook los kunnen maken en ga mijn eigen weg, wat sommigen er ook van zullen vinden en dan menen te moeten zeggen… Erover geschreven wordt er toch.”

Tijdens het gesprek met de Twentsche Courant Tubantia vertelde ze aan de verslaggever hoe trots ze was op haar dochters, zoon en haar twee kleinkinderen en dat ze zich verheugde om weer te kunnen optreden na corona. Ze had plannen voor een nieuwe plaat die ze zou maken met producent Edwin van Hoevelaak van de Rooftop Studio in Holten. Het feit dat ze de bühne niet op kon, viel haar zwaar. Ze verdiende tijdelijk haar geld door in een galerie in Ootmarsum te gaan werken. Daar was ze nog aan het proefdraaien. Wel parttime, want de zangeres wilde wel blijven zingen. Sandra Timmerman is 57 jaar geworden..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: