Te weinig afwijkende meningen bij de NPO

Voormalig mediadirecteur van de KRO Ton Verlind zegt in zijn vandaag gelanceerde boek dat er te weinig afwijkende meningen bij de NPO mogelijk zijn. Daar zou onvoldoende plek voor zijn. In zijn boek Een schitterende slangenkuil stelt hij dat kijkcijfers belangrijker zijn dan de maatschappelijke impact. Het zou nu steeds hetzelfde geluid zijn dat gehoord wordt.

Een schitterende slangenkuil

Ton Verlind legde in 2007 zijn functie neer als mediadirecteur bij de KRO. Hij vervulde die functie 12 jaar lang, nadat hij zich als regionaal verslaggever bij een krant, radio en televisie opgewerkt had. Zijn boek gaat dan ook over de 50 jaar ervaring die hij heeft op journalistiek vlak.

De voormalige mediadirecteur van de KRO heeft ook kritiek op de aanhoudende reorganisaties binnen de NPO. Een deel maakte Ton Verlind zelf mee.

Ton Verlind:

Omroepen hebben te weinig nog in de pap te brokken. Ze hebben de afgelopen jaren onvoldoende weerstand geboden aan de centralisering van de publieke omroep. De traditionele omroepen worden daardoor in hun bestaan bedreigd

Woordvoerders van de NPO wilden niet op de uitspraken van Ton Verlind reageren.

Wikipedia:

Verlind begon in de jaren zeventig als journalist bij dagblad De Stem in Breda. In 1974 werd hij radioverslaggever bij de Tros. In 1979 stapte hij over naar de televisie en werd verslaggever bij de actualiteitenrubriek Brandpunt van de KRO, tevens presentator en vanaf 1984 eindredacteur. Ook presenteerde hij samen met Tetske van Ossewaarde het economische programma Brandpunt in de markt.

In 1995 werd hij aangesteld als mediadirecteur van de KRO. In 2007 veranderde bij de KRO de bestuursstructuur, waarna hij voor zichzelf geen rol meer zag weggelegd en hij besloot een andere weg in te slaan. Verlind kreeg volgens sommige publicaties een “gouden handdruk”, in feite de toen nog bestaande kantonrechtersformule, die recht geeft op een vaststaande afkoopsom, gerelateerd aan het aantal dienstjaren. Na ruim 28 onafgebroken dienstjaren bij de KRO was dat een bedrag dat de aandacht trok. In 2008 startte Verlind als zelfstandig strategisch en creatief adviseur, waarbij hij organisaties adviseert.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: