Verdachten moord Peter R de Vries blijven langer vastzitten

De 35-jarige Kamil E. en de 21-jarige Delano G. die verdacht worden van de moord op Peter R de Vries blijven de komende 90 dagen in de cel zitten. Ook mogen beide mannen geen contact met familie hebben, zo heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam bepaald. De verdenking was zwaar genoeg om de hechtenis te verlengen met minimaal 90 dagen.

Peter R de Vries verdachten

De populaire misdaadjournalist werd 6 juli na een live uitzending van RTL boulevard neergeschoten toen hij op weg was naar zijn auto. In de Lange Leidsedwarsstraat werd Peter R de Vries meerdere keren beschoten en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij op 15 juli omringd door zijn geliefden.

Delano G. is de vermoedelijke schutter geweest en de Poolse Kamil E. zou de vluchtauto bestuurd hebben. Dankzij alle camera’s en getuigen konden ze al snel langs de A4 bij de afrit naar Leidschendam worden gearresteerd. Als de negentig dagen voorarrest er op zitten, dan volgt er een pro-formazitting en zal nogmaals de voortduring van het voorarrest bekeken en behandeld worden. Ook zal het Openbaar Ministerie dan een toelichting geven op de verdenkingen en de vorderingen in het strafrechtelijk onderzoek. De pro-formazitting zal openbaar zijn. Op dit moment blijven de beide verdachten in alle beperkingen zitten. Dat wil zeggen dat ze geen contact met de buitenwereld mogen hebben. Ook niet met hun familie.

Komende woensdag stelt de familie iedereen die het wil in de gelegenheid om afscheid te nemen van de misdaadverslaggever. Hiervoor kunnen mensen naar het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam komen. Donderdag zal de familie en de mensen die Peter R de Vries persoonlijk kenden afscheid nemen in hetzelfde theater. De familie vraagt wel aan iedereen om geen bloemen mee te nemen, maar om een donatie te doen aan Stichting de Gouden Tip. Er zal rekening worden gehouden met een grote opkomst en iedereen wordt daarom verzocht om het afscheid kort te houden zodat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid hebben om afscheid te nemen van Peter R de Vries en hem de laatste eer te bewijzen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: