Voice Kids-winnares Emma opgenomen in ziekenhuis

Emma Kok, die het tiende seizoen van The Voice Kids won, is opgenomen in het ziekenhuis met een lekkende sonde. Dat meldt Emma via haar Instagram. De jonge artiest is van de sonde afhankelijk, maar die lekt sinds gisteren. De sonde zal worden gerepareerd in het Maastricht UMC.

Emma Kok

Emma schrijft in haar post op Instagram dat ze vandaag weer een minder leuk dagje heeft. Op de foto bij het bericht is te zien dat Emma in een ziekenhuisbed ligt. De voedingssonde die Emma Kok heeft is een Mic-Key-button en bestaat uit een siliconen voedingssonde die door de buikwand in de maag geplaatst wordt. Sinds gisteren lekte de sonde en dat stopte niet. Ze zegt iedereen op de hoogte te houden.

Ali B was haar coach bij The Voice Kids en die deelde haar bericht in zijn stories. Hij riep iedereen op om positieve energie naar zijn kleine vriendinnetje te sturen. De jonge winnares van The Voice Kids is al vanaf vlak na haar geboorte afhankelijk van sondevoeding omdat ze een maagverlamming heeft. Daarom draagt ze ook altijd een rugtas bij zich met daarin twee pompen die voor haar voeding zorgen. Ze werd in haar jonge leven al vaak geopereerd en liep een groeiachterstand op. Op school werd ze vanwege haar rugzak regelmatig gepest. Met haar deelname aan The Voice Kids gaf ze een dikke neus naar haar pestkoppen.

Quote Emma Kok

Ik wil dat niemand zich meer hoeft te schamen voor sondevoeding. Andere kinderen zijn nooit alleen: misschien kunnen we er samen over praten

Ze deed auditie met het nummer Warrior van Demi Lovato en alle vier de coaches draaiden hun stoel om. Ze kreeg een staande ovatie en de coaches waren ontroerd toen ze het verhaal van de jonge artiest hoorden. “Dat jij hier staat, echt geweldig, wat een overwinning”, zei Ilse DeLange.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: