Voor haar coming-out was Nikkie de Jager altijd bang

Showbizz Nieuws – Nikkie de Jager, die op Youtube bekend werd als NikkieTutorials, had liever veel eerder bekend gemaakt dat ze een transgender persoon is. Dat zei ze in de uitzending van Linda’s Wintermaand, waar maar liefst 811.000 kijkers konden zien hoe Nikkie de Jager een boekje open deed over de tijd dat ze gechanteerd werd. Als ze haar coming-out eerder had gedaan, had dat een hoop stress gescheeld, volgens de Youtube-ster.

Nikkie de Jager

Vorig jaar maakte NikkieTutorials bekend dat ze een transgender persoon is. In de jaren voor haar coming-out had ze al vaker berichten gekregen van mensen die dreigden haar geheim te onthullen. Toch dacht ze dat het wel mee zou vallen, want die mensen wisten nooit haar oude naam te noemen. Tot er op een dag een mail binnenkwam van een man die tot in detail dingen uit haar leven en verleden wist te vertellen. Hierbij verwees hij zelfs naar haar familie. De mails waren agressief van toon en de man eiste dat Nikkie de Jager voor een bepaalde datum zelf haar geheim bekend zou maken. Ook stuurde hij het verhaal naar enkele mediabedrijven. Een roddelblad zou op het punt hebben gestaan om het geheim van Nikkie te onthullen. Zover liet NikkieTutorials het niet komen en ze besloot zelf een video op te nemen. Die video ging viral en is inmiddels al meer dan 37 miljoen keer bekeken.

Op de video van Nikkie kwamen duizenden positieve reacties en ze mocht op veel plaatsen haar verhaal doen. Toch vroeg Linda de Mol haar of ze het niet liever anders had willen doen. “Ja”, zei Nikkie daar op. Ze had zoveel spanning dat ze er kale plekken van op haar hoofd kreeg. Elke dag na het wakker worden ging ze vol spanning naar haar mailbox en hopen dat dit niet de dag is dat haar geheim onthuld zou worden. Tot de dag kwam dat het dus wel gebeurde.

Nikkie de Jager is er inmiddels wel achter wie de man is die haar chanteerde. Ze weet waar hij woont en wat zijn telefoonnummer is. Toch besloot Nikkie om zijn identiteit niet bekend te maken. Dat zou aanvoelen alsof ze kwaad met kwaad zou bestrijden en dat heeft volgens haar geen zin.

Nikkie bij Linda’s Wintermaand:

Elke keer dat ik op de televisie kom, of ik heb iets gewonnen of bereikt, zal hij balen. Dan heb ik al gewonnen

Ondanks dat Nikkie de Jager bang was dat ze na het plaatsen van haar coming-out video zou moeten solliciteren bij Albert Heijn kan ze nu alleen maar beamen dat juist die video haar ontzetten succesvol heeft gemaakt. Ze mocht het Eurovisie Songfestival presenteren, kreeg een Zilveren Televizier-Ster en maakte onlangs zelfs een video met Adele.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: