Xandra Brood ontdekt duizenden nieuwe Herman Brood kunstwerken

Maar liefst 3750 nieuwe Herman Brood kunstwerken zijn door Xandra Brood ontdek in stoffige dozen. De tekeningen, brieven en poëzie zijn te zien in een tafelboek. Het tafelboek zal volgende maand uitgegeven worden ter ere van de 75ste geboortedag van de kunstenaar en muzikant. Ook is het dit jaar twintig jaar geleden dat Herman Brood van het dak van het Hilton Hotel in Amsterdam sprong en zelfmoord pleegde.

herman brood

Toen Xandra Brood de nieuwe kunstwerken ontdekte belde ze gelijk met haar schoonzus Beppie.

Quote Beppie:

We waren in shock toen we de enorme hoeveelheid werken bij elkaar zagen. Het deed ons opnieuw beseffen dat Hermans hoofd nooit stilstond. Hij was altijd aan het schrijven, tekenen en schilderen. Dat terwijl onze huisarts in 1953 zei dat Herman door z’n kleurenblindheid alles zou kunnen worden behalve kunstschilder.

Herman Brood behaalde in zijn leven de grootste successen met zijn band Herman Brood & His Wild Romance. Muzikaal gezien was Saturday Night zijn grootste hit. Ter ere van zijn 75ste geboortedag sloegen Xandra en Lola Brood eerder al een speciale Herman Brood herdenkingsmunt. Die munt is gemaakt door de Koninklijke Nederlandse Munt. Herman Brood pleegde op 11 juli 2001 zelfmoord nadat de drugs en drank zijn lichaam volledig hadden gesloopt. Zonder drugs bleek Herman Brood, 54 jaar oud, nergens meer toe in staat. Brood gebruikte sinds zijn zeventiende speed, een middel dat energie geeft, maar tevens voor de afbraak van het lichaam zorgdraagt. Voor de juiste balans dronk hij daarnaast dagelijks zo’n twee liter sterke drank of mierzoete likeur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: